Ανακοίνωση σχετικά με τα γεγονότα στο ΚΡΗΤΗ TV κατά την διάρκεια ομιλίας χρυσαυγιτών

Την Παρασκεύη 2 Μαρτίου κατά τις 3 το μεσημέρι ομάδα συντρόφων επιτέθηκε σε συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες στην βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου μετά από σχετικές πληροφορίες. Η παρουσία τους στην πόλη από της αρχές της εβδομάδας μας ήταν γνωστή. Οι φασίστες βρισκόντουσαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV λόγω της ομιλίας εκεί του επικεφαλής της Χ.Α Κρήτης. Μετά από μικροσυμπλοκή οι ναζί έτρεξαν να κρυφτούν σε συστεγαζόμενο με τον τηλ. Σταθμό, εστιατόριο από οπού στην συνέχεια παρακολουθούσαν την πόρτα του καταστήματος να σπάζεται, στην προσπάθεια των συντρόφων να εισβάλλουν μέσα, καθώς επίσης και την καταστροφή ενός δικής τους ιδιοκτησίας αυτοκινήτου.Η αντίδραση των χιτλερικών περιορίστηκε σε απειλές εκ του ασφαλούς ενώ ταυτόχρονα έβαζαν πράγματα πίσω από την πόρτα και τηλέφωνουσαν στους μπάτσους.

Η εμφάνιση των χρυσαυγιτών στις εγκαταστάσεις του ΚΡΗΤΗ TV έρχεται να προστεθεί στην προκλητική παρουσία τους στην Βιάννο πριν περίπου δύο εβδομάδες, όπου τα μέλη του νόμιμου όπως λένε κόμματος επιτέθηκαν και απείλησαν με όπλο μετανάστη.

Μετά και από αυτό το γεγονός ξεκαθαρίζουμε:

Προς τους φασίστες :
Η δημόσια ή μη παρουσία σας στο Ηράκλειο όπως καταλάβατε και τον Ιούνιο και τώρα δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Σε οποιαδήποτε απόπειρα να εμφανιστείτε στην πόλη θα λαμβάνετε την ανάλογη απάντηση.

Προς τα ΜΜΕ γενικά και τον ΚΡΗΤΗ TV ειδικά:
Το να δίνεις βήμα στους απόγονους του Χίτλερ και να τους αναγνωρίζεις έτσι σαν άλλη μια, έστω ακραία, αλλά ηθικά νόμιμη πολιτική αντίληψη σημαίνει ότι αυτομάτως πριμοδοτείς τον φασισμό. Ο καθένας πλέον αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του.

Προς την κοινωνία του Ηρακλείου:
Επειδή στην εποχή που ζούμε θα ανθίσουν όλα τα λουλούδια και επειδή κάποια από αυτά κρύβουν δηλητηριώδη αγκάθια, η εκδίωξη των έστω και μεμονομένων φασιστών από σχολεία, γήπεδα και γειτονιές είναι υπόθεση όλων όσων δεν συμμερίζονται τα οράματα του Χίτλερ για την ανθρωπότητα.
Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο Πόλεμος με τον φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος είναι αυτοί που κατα καιρούς του πρόσφεραν Ειρήνη.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1383982

Advertisements