Μόσχα: Εκδηλώσεις μνήμης για τον αντιφασίστα Ιβάν Κουτορσκόι

απο το contra info

Αντιφασιστικό γκράφιτι και κλείσιμο δρόμων σε μνήμη του Ιβάν

Το βράδυ της 20ης προς 21ης Νοεμβρίου στα προάστια του Τσαριτσγίνο μιά ομάδα αναρχικών και αντιφασιστών δημιούργησαν ένα γκράφιτι 11 μέτρων σε μνήμη του αντιφασίστα Ιβάν Κουτορσκόι που δολοφονήθηκε την 16η Νοεμβρίου 2009.Επίσης την 21η Νοεμβρίου κόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Garden Ring.

Ειμαστε πεπεισμενοι ότι η δολοφονία του Ιβάν είχε πολιτικά κίνητρα, δολοφονήθηκε σκόπιμα και εν ψυχρώ με ένα πυροβολισμό στο κεφάλι στην πολυκατοικία του.Οι έρευνες για την δολοφονία δεν κατέληξαν πουθενά και ο δολοφόνος δεν βρέθηκε ποτέ. Μερικοί πιστέυουν ότι οι ναζί διέπραξαν την δολοφονία του Ιβάν.

Ο Ιβάν είχε μιά ξεκάθαρη θέση ενάντια στον φασισμό και ήταν το «ορατό πρόσωπο» του Αντιφασιστικού Κινήματος. Πιστεύουμε ότι στην δολοφονία του συμμετείχαν κυβερνητικές οργανώσεις, αφού έγινε με «επαγγελματικό» τρόπο, όπως ακριβώς και η δολοφονία του δικηγόρου Μαρκέλοφ και της Αναστασία Μπαμπούροβα την 19η Ιανουαρίου του 2009.

Στη χώρα μας όποιος έχει διαφορετική οπτική από αυτή που επιβάλλουν οι πολιτικοί, όποιος εκφράζει ανοιχτά την θέση του ενάντια στην διαφθορά,στο εντελώς σαπισμένο σύστημα ,στην καταπίεση και στην καταστολή,έχει προβλήματα.Και αν η αντίσταση είναι ακετά δυνατή ,γρήγορα μετατρέπεται σε άμεσο στόχο των Αρχών. Έτσι έγινε και με τον Ιβάν Κουτορσκόι ,σύντροφό μας και φίλο μας.Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι σε αυτό που συμβαίνει.Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα που άρχισε ο Ιβάν.

Πηγή: http://avtonom.org/ , http://www.lahaine.org

To κείμενο στα ρωσικά, ισπανικά.

Advertisements