Επιδρομές μπάτσων σε αντιφασιστικούς και αριστερούς χώρους σε Δρέσδη και Βερολίνο

Την Τρίτη 19/1 μετά από εισαγγελικές εντολές έγιναν έρευνες στο αντιφασιστικό μαγαζί  Red Stuff (έχει σχέσεις με την αντιφασιστική αριστερά Βερολίνου )στο Κρόιτσμπεργκ , στα γραφεία του κόμματος  Αριστερά στη Δρέσδη και στο αυτόνομο κέντρο «Conni».Οι μπάτσοι κατασχέσαν όλες τις αφίσες της συμμαχίας “Δρέσδη, ελεύθερη από ναζί’’ και της καμπανιας «No pasaran!» που καλούν σε μπλοκαρίσματα της ναζιστικής πορείας στις 13 Φεβρουαρίου στη Δρέσδη ,ενώ κατασχεθήκαν και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι λόγοι που δοθήκαν οι εισαγγελικές εντολές ήταν ότι τα συγκεκριμένα καλέσματα καλούν σε κοινωνική ανυπακοή και μπλοκαρίσματα δρόμων με καθιστική διαμαρτυρία και ότι αυτό αποτελεί  δημόσιο κάλεσμα για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Στην συμμαχία Dresden-NaziFrei συμμετέχουν αντιφασιστικές και αριστερές ομάδες, το κόμμα της αριστεράς ,συνδικάτα και κάτοικοι της Δρέσδης [Λίστα με τις περίπου 230 ομάδες και 800 μεμονωμένα άτομα που υπογραφούν το κάλεσμα].Μετά τις επιδρομές των μπάτσων έγιναν αυθόρμητες πορείες στο Βερολίνο και στη Λειψία.

Τα τελευταία χρονιά στις 13 Φεβρουαρίου νεοναζί από όλη την Γερμανία και την Ευρώπη μαζεύονται στην Δρέσδη και πραγματοποιούν πορεία τιμώντας δήθεν τα θύματα των συμμαχικών βομβαρδισμών της πόλης κατά διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου. Σκοπός τους βεβαία είναι μια διαστρέβλωση της ιστορίας, υποβαθμίζοντας τα εγκλήματα των ναζί και εξισώνοντας τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς με τη συστηματική εξόντωση των Εβραιών που έκαναν οι ναζί. Την ιδία μέρα γίνονται συγκεντρώσεις και πορείες εναντία στους ναζί από αντιφασιστικές και αριστερές οργανώσεις και επιτροπές κατοίκων της πόλης.

Περισσότερα:

Φωτογραφίες από τις έρευνες στο Βερολίνο και την αυθόρμητη πορεία 200 ατόμων το απόγευμα.
http://www.flickr.com/photos/theoschneider/
http://www.flickr.com/photos/mikaelzellmann/sets/72157623245140250
http://www.flickr.com/photos/pm_cheung/sets/72157623244845408
http://www.flickr.com/photos/kietzmann/sets/72157623120551311/

Βίντεο για τις δράσεις:
http://www.youtube.com/watch?v=hJLWphmOQw8
http://www.youtube.com/watch?v=QE2bKXOAvzs
http://www.youtube.com/watch?v=ougheK4qMds

http://www.no-pasaran.mobi/
http://www.dresden-nazifrei.de/

Advertisements