Διαδήλωση στο Μιλάνο και συγκρούσεις σε αντιφασιστική πορεία στο ΜπέργκαμοΑπο το athens.indymedia.org

Μιλάνο: Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο 28 Φλεβάρη ενάντια στην πολιτική του φόβου (που επιβάλλεται από τα κόμματα της δεξιάς εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία) και τις λογικές της ασφάλειας (το νέο πακέτο που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση καθιστά νόμιμες τις νυχτερινές περιπολίες φασιστών με τη δικαιολογία της απειλής από τους παράνομους ξένους), και σε υπεράσπιση των καταλήψεων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της εκδίωξης από το δημοτικό συμβούλιο και κυρίως από τον αντιδήμαρχο (πρώην κολλητό των ναζί στις δεκαετίες 70-80) DeCorato, ο οποίος υπακούει μόνο στο νόμο του ροπάλου.

Όταν τελείωνε σχεδόν η διαδήλωση στο Μιλάνο, έφτασε η είδηση για 50 συλληφθέντες στο Μπέργκαμο. Έτσι αποφασίστηκε να συνεχιστεί η πορεία μέχρι να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες. Η πορεία συνεχίστηκε για λίγο χωρίς την παρουσία μπάτσων αλλά 10 λεπτά αργότερα εμφανίστηκαν από παντού βουτώντας όποιον έβρισκαν. Τελικά όταν έγινε γνωστό πως στο Μπέργκαμο αφέθηκαν ελεύθεροι σχεδόν όλοι, η διαδήλωση στην πλατεία χωρίστηκε στα δύο. Σ΄ αυτούς που ήθελαν να συνεχίσουν την πορεία μέχρι να απελευθερωθούν όλοι και σε άλλους που αποφάσισαν να πάνε σε μπλοκ μέχρι το κοινωνικό κέντρο και να λήξουν εκεί την διαδήλωση. Υπήρχαν κι άλλοι που έλεγαν να πάνε στη νομαρχία την επόμενη μέρα. Όπως φαίνεται, στο Μπέργκαμο το έκαναν εκείνη την ίδια νύχτα του Σαββάτου.

Στο Μπέργκαμο περίπου 1000 αντιφασίστες έκαναν πορεία για να εμποδίσουν τους ναζιστοφασίστες του FN να ανοίξουν καινούρια γραφεία (για δύο φορές στο παρελθόν το είχαν πετύχει). Η διαδήλωση κυλούσε κανονικά και στο τέλος όταν οι μισοί από την πορεία κατευθύνθηκαν σε άλλο σημείο, οι μπάτσοι τους περικύκλωσαν και έκλεισαν περίπου 60 άτομα σε ένα σημείο και τους χτυπούσαν. Η πορεία εξαπλώθηκε στην πόλη και οι μπάτσοι με δύο κλούβες μετέφεραν τους συλληφθέντες στο τμήμα. Αμέσως καλέστηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης και κόσμος μαζεύτηκε έξω από τη νομαρχία την οποία επίσης κατέστειλαν οι μπάτσοι. Απ΄ την άλλη οι φασίστες έκαναν την πορεία τους προστατευμένοι απ΄ τα σκυλιά, τους μπάτσους.

Οι τελευταίες ειδήσεις από την αντιφασιστική πορεία σχετικά με τους συλληφθέντες αναφέρουν τελικά 2 συλλήψεις ένας από το Κόμο και άλλος ένας από το Μπέργκαμο οι οποίοι αρχικά είχαν οδηγηθεί στη φυλακή και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι με τις κατηγορίες της παράνομης συμμετοχής σε διαδήλωση. Και οι δύο χτυπήθηκαν κατά τη σύλληψή τους από τους μπάτσους και φέρουν εμφανή τραύματα ο ένας από αυτούς στο κεφάλι.

Στο Μπέργκαμο, οι φασίστες της Νέας Δύναμης FN άνοιγαν καινούρια γραφεία, ο πρόεδρός τους, RobertoFiore είναι αυτός που όταν δραπέτευσε από την Ιταλία το 1970 γιατί η οργάνωσή του (τρίτη θέση) χαρακτηρίστηκε παράνομη μετά τις δολοφονίες πολιτικών που είχε κάνει και τα χτυπήματα σε ομάδες αριστεριστών, δούλεψε για τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες στην περιοχή του Λιβάνου και αυτό του επέτρεψε να δημιουργήσει μια οικονομική αυτοκρατορία (αγγλικά σχολεία, πρακτορείο ταξιδιών, ξενοδοχεία για φοιτητές). Πριν λίγο καιρό επέστρεψε στην Ιταλία και ίδρυσε το κόμμα της Νέας Δύναμης FN που έχει περίπου 50 γραφεία στην Ιταλία. Σε τέτοιο κόσμο στηρίζονται οι πολιτικοί του Pdl για να αντικρούσουν τα αριστερά κινήματα. Αυτή τη στιγμή, με το καρτέλ που έχει δημιουργηθεί στις τελευταίες ευρωεκλογές με τον Μουσολίνι και άλλα σκουπίδια, ο Fiore είναι βουλευτής στην Ευρώπη, και αυτό τους έκανε ένα νόμιμο κόμμα.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=998160

Advertisements